Paul Vlaanderen strip

Paul Vlaanderen strip

Paul Vlaanderen is ook als strip verschenen, in kranten maar ook in de "Beeldscherm detective reeks".   

More...
Francis Durbridge

Francis Durbridge

Ongecategoriseerd

Francis Durbridge heeft "veel" meer geschreven dan de Paul Temple hoorspelen, een overzicht!

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Blog

27
januari
2015

Paul Vlaanderen en het Gregory mysterie

Een jubileumproductie van de stichting Hoorspelnu

De productie waarmee de stichting Hoorspel Nú het 10-jarig jubileum viert is vanaf begin november 2014 beschikbaar. Het gaat om:

Paul Vlaanderen en het Gregory Mysterie

Tien episodes uitgebracht op vijf cd’s, verpakt in een lijvige cd-box.

gregory cdboxMeer dan dertig karakters komen voorbij plus de spreekwoordelijke cliffhangers waar de schrijver, Francis Durbridge, zo beroemd mee is geworden in de jaren 40/50/60 van de vorige eeuw.

Natuurlijk wordt de legendarische en altijd haarscherpe Paul Vlaanderen vergezeld door zijn vrouw Ina en goede vriend Sir Graham Forbes.
Samen met een louche nachtclubeigenaar, een dubieuze scheepsmagnaat, een eigenaardige dokter en haar verloofde en de immer opgewekte bediende Charlie, zorgt hij voor een doorwrocht mysterie.

Spannend van begin tot eind, zoals we van hem gewend zijn.

Deze productie werd mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van het VSB Fonds en de Stichting Aangepast Lezen.

bron: www.hoorspelnu.nl

opname van het Gregory mysterieWij mochten aanwezig zijn tijdens twee van de drie opname dagen, onder de lees meer vindt u een korte foto-sfeerreportage.

Categories: Nieuws, Blog, Hoorspel

11
juni
2013

Eppo Doeve in Arti

‘Hij kon alles wat hij wilde, en wilde alles wat hij kon’ - Alexander Pola-

Het Persmuseum organiseert van 15 juni t/m 14 juli 2013 een grote overzichtstentoonstelling van het werk van Eppo Doeve in kunstenaarssociëteit Arti et Amicitiae in Amsterdam.

Eppo Doeve (Bandoeng 1907 – Amsterdam 1981) was misschien wel de bekendste en meest veelzijdige Nederlandse graficus van de vorige eeuw. Zijn verbluffende en zeer gevarieerde tekenwerk leverde hem de bijnaam ‘duivelskunstenaar’ op. Dat hij met twee handen tegelijk en op de kop kon tekenen droeg hier ook aan bij.
Tijdens zijn carrière, die bijna een halve eeuw omvatte, maakte Doeve talloze affiches, boekomslagen en illustraties. Hij ontwierp van alles; van postzegels en bankbiljetten tot muurschilderingen en toneeldecors. Grote bekendheid kreeg hij met zijn politieke spotprenten. Doeve kwam geregeld op televisie en had jarenlang samen met Alexander Pola een rubriek in Hier en Nu.
Vrijwel niemand kende echter de man achter het beroemde werk. Zijn heimwee naar het Nederlands-Indië van zijn jeugd hield hij voor zich. Dat gold ook voor de wens om te exposeren met zijn vrije werk. Meer dan dertig jaar na zijn dood komt er eindelijk een podium voor Doeves schitterende schilderijen en onnavolgbare doodles.

De tentoonstelling zal een origineel vignet van Eppo Doeve voor het hoorspel Paul Vlaanderen en de mannen van de frontpagina bevatten

15 juni – 14 juli 2013

Arti et Amicitiae
Rokin 112, Amsterdam
Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag 12:00 - 18:00 uur
Doeve in Arti is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, een trap leidt naar de eerste etage waar de tentoonstelling zich bevindt.

bron:Het persmuseum

Categories: Nieuws, Blog, Media

02
april
2013

100ste geboortedag van Peter Coke

Op 3 april 2013 zal het precies 100 jaar geleden zijn dat Peter Coke het levenslicht zag.

Coke was de zevende acteur die in 1954 in Groot-Brittannië de rol van Paul Temple op
zich nam. Hij speelde die rol in 11 opeenvolgende radioseries van 1954 tot 1968, wat hem
onsterfelijk maakte. Aan de 100ste verjaardag van zijn geboorte wordt in zijn thuisland niet
onopgemerkt voorbij gegaan. Op zondag 31 maart zond BBC Radio 4 Extra opnieuw het
radio interview uit dat Machaela Saunders in 2005 van Peter Coke (toen 93!) afnam en waarin
hij verschillende boeiende herinneringen aan zijn Temple carrière ophaalde. Vanaf maandag 1
april zendt dezelfde zender het achtdelige hoorspel “Paul Temple and the Alex Affair” uit, het
laatste hoorspel waarin Coke als Paul Temple te horen is. Voor meer informatie zie:

http://www.bbc.co.uk/radio4extra/programmes/schedules/this_week

Peter Coke was naast acteur ook schrijver van toneelstukken en een interessant kunstenaar die
vooral met schelpen werkte. Ook over die laatste activiteit bestaan interessante websites:

http://sheringhamsociety.com/peter-coke-shell-gallery/
en
http://www.britishshellclub.org/
(klik op “articles” en selecteer vervolgens “Peter Coke Shell Museum’)

Coke overleed op 30 juli 2008 op de gezegende leeftijd van 95 jaar.

Het radio intervieuw uit 2005.

Categories: Nieuws, Blog

08
februari
2013

Strip - Paul Vlaanderen en het gouden masker.

14 gouden_maskerU kunt weer genieten van een nieuwe Paul Vlaanderen "krantenstrip", dankzij Dennis van den Hoek hebben we de strip Paul Vlaanderen en het gouden masker op de website kunnen plaatsen.
 
 U kunt de strip hier lezen

Categories: Blog, Boeken, Strip

01
januari
2013

Paul Vlaanderen in 2012

een jaar overzicht...

Ook in 2012 was er weer plezier rond Paul Vlaanderen te beleven. De eerste zes maanden van het jaar viel er zelfs iedere maand wel iets speciaal te ontdekken. Het tweede deel van het jaar was in dat opzicht wat bescheidener.
Een klein overzicht:

Januari

PAUL VLAANDEREN IN EEN NIEUW JASJE 
Na vijf jaren vonden we dat het tijd werd om onze website (www.paulvlaanderen.nl) bij het begin van dit nieuwe jaar een nieuwe en frisse “look” te geven. We maakten meteen van de gelegenheid gebruik om extra informatie toe te voegen zoals de bibliografie van Francis Durbridge.

THEATER THRILLER
Na het geweldige succes van hun toernee in 2011, begon Theater Thriller deze maand aan een extra reeks van 45 voorstellingen van "Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood". Waarmee meteen bewezen werd dat de figuur van Paul Vlaanderen ook vandaag nog altijd een grote populariteit geniet.

Februari

STRIPVERHALEN
Deze maand konden we twee stripverhalen op onze website toevoegen:
-Paul Vlaanderen en de Cordwell Affaire
-Paul Vlaanderen en de Wapendiefstallen

PAUL VLAANDEREN EN HET CRIME-ZONE MYSTERIE
Op 8 febr. vond in Bitterzoet de uitreiking van de Crimezone Awards plaats. Eregast bij deze uitreiking was niemand minder dan, u raad het al, Paul Vlaanderen. Sander de Heer, die Paul Vlaanderen vertolkte in "Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood" (een toneel-hoorspel van Theater Thriller), maakte er de genomineerden bekend. Maar hij deed dat wel op een zeer originele manier, nl.: in de vorm van een speciaal voor de gelegenheid geschreven 15 minuten durend hoorspel van Lex Passchier: "Paul Vlaanderen en het crime-zone mysterie”. De vertolkers van dienst waren naast Sander de Heer (Paul Vlaanderen), Hymke de Vries (Ina) en Lex Passchier (de overige rollen).

Categories: Nieuws, Blog Tags jaaroverzicht

15
december
2012

Paul Temple and the Madison Mystery

Een recensie door Raymond Van Haelst

Madison Cover_cdNet terug van een vier weekse reis naar de States stelt Paul vast dat zijn nieuw aangekochte hoed in New York slecht blijkt te passen. Hij is er zodanig van in de war dat hij er in zijn pyjama mee rondloopt. Gelukkig is er Steve die Paul terug tot de realiteit brengt. Met deze komische scène opent “Paaul Temple and The Madison Mystery”. Al snel komt er vaart in deze eerste aflevering als sir Graham Forbes even langs komt lopen bij de Temple’s. Op de boot van New York naar Southampton hebben Paul en Steve kennis gemaakt met een zekere Sam Portland. Een Amerikaan (?) die door geheugenverlies getroffen op zoek is naar zijn eigen identiteit en de verplaatsing naar Engeland onderneemt om contact te maken met een befaamde Londense detective genaamd Madison. Deze Madison zou over informatie beschikken die Portland kan helpen in zijn zoektocht naar zichzelf. Nog voor de boot aanmeert in Southampton wordt Portland dood aangetroffen in het zwembad. Vermoedelijk ten gevolge van een hartaanval. Forbes is nieuwsgierig naar informatie over de doodsoorzaak van Portland en hoopt van zijn vrienden meer te weten te komen. Paul, die het lijk onderzocht, is er van overtuigd dat Portland wel degelijk aan een hartaanval overleed. De zaak neemt evenwel een raadselachtige wending als blijkt dat niemand detective Madison schijnt te kennen.

Lees hier de complete recensie.

Categories: Nieuws, Blog, Hoorspel, Recensie Tags BBC Hoorspel Paul Temple remake

01
juli
2012

Strip - Paul Vlaanderen Diefstal en Gros

strip diefstal en grosU kunt weer genieten van een nieuwe Paul Vlaanderen "krantenstrip", dankzij Dennis van den Hoek hebben we de strip Paul Vlaanderen Diefstal en Gros op de website kunnen plaatsen.
 
 U kunt de strip hier lezen

Categories: Blog, Boeken, Strip

24
mei
2012

Strip - Paul Vlaanderen en het Q 40 mysterie

Paul Vlaanderen en het Q 40 mysterieU kunt weer genieten van een nieuwe Paul Vlaanderen "krantenstrip", dankzij Dennis van den Hoek hebben we de strip Paul Vlaanderen en het Q 40 mysterie op de website kunnen plaatsen.
 
 U kunt de strip hier lezen

Categories: Blog, Boeken, Strip

22
maart
2012

Prijsvraag: ...het mysterie van de verzonnen dood.

Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood.

cd hoes: Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen doodluisterboekenLogo"Terwijl Paul Vlaanderen de laatste hand legt aan zijn nieuwste misdaadroman, ontdekt hij tot zijn schrik dat de moorden die hij in zijn boek heeft beschreven in werkelijkheid beginnen plaats te vinden."

Het zal u niet ontgaan zijn dat het succesvolle toneelstuk "Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood" door het Thriller Theater tot een hoorspel is bewerkt.

In samenwerking met www.luisterboeken.nl hebben we een prijsvraag bedacht waarbij u een exemplaar van dit hoorspel kunt winnen.
U kunt u oplossing insturen tot en met 30 april 2012 prijsvraag ... mysterie van de verzonnen dood
Uw naam (*)
Ongeldige invoer
Uw emailadres (*)
Ongeldige invoer
Hoeveel Paul Vlaanderen hoorspelen zijn er op cd uitgebracht (*)
Ongeldige invoer
Hoeveel Paul Vlaanderen hoorspelen heeft www.luisterboeken.nl in haar assortiment (*)
Ongeldige invoer
Neem de code over Neem de code over
  Ververs
Ongeldige invoer
verzenden

Categories: Blog, Hoorspel

16
februari
2012

AANKONDIGING: The Paul Temple Black and White Collection

Paul Temple Black and WhiteTussen 1969 en 1971 zond BBC 4 seizoenen lang de televisie serie "Paul Temple" uit. De rollen van Paul en Steve werden vertolkt door Francis Matthews en Ros Drinkwater.
De serie was erg succesvol: in totaal zagen 52 afleveringen het levenslicht. De meeste ervan gingen verloren. 16 bleven bewaard (waarvan 11 in kleur en 5 in zwart-wit). In 2009 werden de elf afleveringen in kleur op dvd uitgebracht (zie onze recensie van okober 2009 op deze website). Zopas vernamen we dat "Studio Acom Media UK" nu ook de 5 zwart-wit afleveringen (3 dvd's) vanaf 2 april 2012 op de markt zal brengen. In totaal ongeveer 250 minuten speeltijd. Francis Matthews, ondertussen 84 jaar oud, reageert enthousiast en legt zelf uit waarom deze 5 afleveringen niet in kleur maar in zwart-wit verschijnen:

"Ik hoop van harte dat u zult genieten van deze tot dusver nooit eerder uitgebrachte afleveringen van de Paul Temple televisie serie. Ze zijn alleen beschikbaar in de zwart-wit versie omdat (en ik weet het omdat ik erbij was) het in juli 1969 de eerste keer was dat de BBC een serie in kleur uitzond. Toen deze episodes doorverkocht werden naar andere Commonwealth landen werden ze naar zwart-wit omgeschakeld omdat deze landen toen nog niet in kleur konden uitzenden. Ik hoop dat ze u evenveel plezier bezorgen om ze te bekijken als ik had om ze te maken."
De titels van de afleveringen zijn:

  • The Guilty Must Die (4/8/1971)
  • Game, Det and Match (11/8/1971)
  • Long Ride to Red gap (18/8/1971)
  • Winner Take All (25/8/1971)
  • Critics, Yes! But This is Ridiculous! (1/9/1971)


Het zijn tevens de laatste 5 afleveringen die van de serie gemaakt werden. Francis Mattthews bleef actief als acteur en regisseur. Van Ros Drinkwater is nadien nog weinig gehoord.
Bij de Extras is een een biografie van Francis Durbridge en een filmografie van de belangrijkste medewerkers opgenomen. Alle afleveringen zijn van subtitels voorzien die desgewenst uit gezet kunnen worden. Voor wie vooraf intekent bedraagt de prijs £11,99

Categories: Nieuws, Blog Tags BBC