Blog

05
februari
2016

Strip - Paul Vlaanderen en ... Telegraafstrip 01

026   1951 02 01, De Telegraaf, p4


Dankzij Dennis van den Hoek zijn er er weer drie krantenstrips teruggevonden, dit keer in de Telegraaf uit de jaren 50. Omdat de stripverhalen in de Telegraaf geen titel hebben gekregen ben ik zo vrij geweest om ze Telegraaf strip 01, 02 en 03 te noemen.
Bij deze de eerste strip uit de serie van drie.

U kunt de strip hier lezen

Categories: Blog, Strip, Boeken

14
november
2015

De Paul Vlaanderen tune

in bladmuziek

Heb je ooit zelf de tune van Paul Vlaanderen willen naspelen, ja. Daar is natuurlijk wel de bladmuziek voor nodig. Deze staat nu op de website 

Mocht je de tune gaan naspelen laat dan even een opname apparaat meelopen en stuur het resultaat naar ons toe. Wij plaatsen het resultaat dan op de website.

Je vindt de bladmuziek in het topmenu onder Audio - tune of klik op onderstaande afbeelding.

jpg 192809 03

Categories: Blog, Nieuws

11
november
2015

Strip - Paul Vlaanderen en het gouden masker

14-01 -_1962-01-23_Friese_Koerier_p5U kunt weer genieten van een nieuwe Paul Vlaanderen "krantenstrip", dankzij Dennis van den Hoek hebben we de strip Paul Vlaanderen en het gouden masker op de website kunnen plaatsen.
 
U kunt de strip hier lezen

Categories: Blog, Strip, Boeken

04
november
2015

Paul Vlaanderen en het mysterie van....

de verdwenen website

HackNa een lange tijd van weggeweest te zijn, zijn we weer terug op het wereldwijde web.
We waren gehackt , wat daar de lol van is begrijp ik nog steeds niet.

Danzij de kennis en vakmanschap van het "Full Service Online Webdesign Bureau WSonline" van Wim Strik staat bijna alles weer op zijn plek.

Op enkele plaatsen moet er nog wat content en/of foto's teruggezet worden maar voor 99% zou het weer moeten werken.


Categories: Blog, Nieuws

05
april
2014

Het Gregory mysterie

10 jarig bestaan van Stichting Hoorspel Nu

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van de in 2004 opgerichte Stichting Hoorspel Nu, vond op 27 maart  4 11 en 19 april de opname plaats van het hoorspel Paul Vlaanderen en het Gregory mysterie, een remake van het in 1947 uitgezonden hoorspel.Gregory 6719

Gregory 6903

 

Meer foto's van de opname dagen vindt u hier.

Categories: Blog, Hoorspel, Nieuws

01
juli
2012

Strip - Paul Vlaanderen Diefstal en Gros

13-01 -_1961-11-07_Friese_Koerier_p4U kunt weer genieten van een nieuwe Paul Vlaanderen "krantenstrip", dankzij Dennis van den Hoek hebben we de strip Paul Vlaanderen Diefstal en Gros op de website kunnen plaatsen.
 
 U kunt de strip hier lezen

Categories: Blog, Strip, Boeken

24
mei
2012

Strip - Paul Vlaanderen en het Q 40 mysterie

Paul Vlaanderen en het Q 40 mysterieU kunt weer genieten van een nieuwe Paul Vlaanderen "krantenstrip", dankzij Dennis van den Hoek hebben we de strip Paul Vlaanderen en het Q 40 mysterie op de website kunnen plaatsen.
 
 U kunt de strip hier lezen

Categories: Blog, Strip, Boeken

22
maart
2012

Prijsvraag: ...het mysterie van de verzonnen dood.

Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood.

cd hoes: Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen doodluisterboekenLogo"Terwijl Paul Vlaanderen de laatste hand legt aan zijn nieuwste misdaadroman, ontdekt hij tot zijn schrik dat de moorden die hij in zijn boek heeft beschreven in werkelijkheid beginnen plaats te vinden."

Het zal u niet ontgaan zijn dat het succesvolle toneelstuk "Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood" door het Thriller Theater tot een hoorspel is bewerkt.

In samenwerking met www.luisterboeken.nl hebben we een prijsvraag bedacht waarbij u een exemplaar van dit hoorspel kunt winnen.
U kunt u oplossing insturen tot en met 30 april 2012 
Categories: Blog, Hoorspel

16
februari
2012

AANKONDIGING: The Paul Temple Black and White Collection

Paul Temple Black and WhiteTussen 1969 en 1971 zond BBC 4 seizoenen lang de televisie serie "Paul Temple" uit. De rollen van Paul en Steve werden vertolkt door Francis Matthews en Ros Drinkwater.
De serie was erg succesvol: in totaal zagen 52 afleveringen het levenslicht. De meeste ervan gingen verloren. 16 bleven bewaard (waarvan 11 in kleur en 5 in zwart-wit). In 2009 werden de elf afleveringen in kleur op dvd uitgebracht (zie onze recensie van okober 2009 op deze website). Zopas vernamen we dat "Studio Acom Media UK" nu ook de 5 zwart-wit afleveringen (3 dvd's) vanaf 2 april 2012 op de markt zal brengen. In totaal ongeveer 250 minuten speeltijd. Francis Matthews, ondertussen 84 jaar oud, reageert enthousiast en legt zelf uit waarom deze 5 afleveringen niet in kleur maar in zwart-wit verschijnen:

"Ik hoop van harte dat u zult genieten van deze tot dusver nooit eerder uitgebrachte afleveringen van de Paul Temple televisie serie. Ze zijn alleen beschikbaar in de zwart-wit versie omdat (en ik weet het omdat ik erbij was) het in juli 1969 de eerste keer was dat de BBC een serie in kleur uitzond. Toen deze episodes doorverkocht werden naar andere Commonwealth landen werden ze naar zwart-wit omgeschakeld omdat deze landen toen nog niet in kleur konden uitzenden. Ik hoop dat ze u evenveel plezier bezorgen om ze te bekijken als ik had om ze te maken."
De titels van de afleveringen zijn:

  • The Guilty Must Die (4/8/1971)
  • Game, Det and Match (11/8/1971)
  • Long Ride to Red gap (18/8/1971)
  • Winner Take All (25/8/1971)
  • Critics, Yes! But This is Ridiculous! (1/9/1971)


Het zijn tevens de laatste 5 afleveringen die van de serie gemaakt werden. Francis Mattthews bleef actief als acteur en regisseur. Van Ros Drinkwater is nadien nog weinig gehoord.
Bij de Extras is een een biografie van Francis Durbridge en een filmografie van de belangrijkste medewerkers opgenomen. Alle afleveringen zijn van subtitels voorzien die desgewenst uit gezet kunnen worden. Voor wie vooraf intekent bedraagt de prijs £11,99

Categories: Blog, Nieuws

15
januari
2012

Weer twee stripverhalen


cordwell affaire en de wapendiefstallenDankzij het zoekwerk van Dennis van den Hoek kunnen we weer twee Paul Vlaanderen stripverhalen op de website plaatsen,
Paul Vlaanderen en Cordwell affair.
Paul Vlaanderen en de wapendiefstallen. 

Categories: Blog, Strip, Boeken

[12 3 4 5  >>